Opplæring og kurs

Å være forfatter handler selvsagt først og fremst om å skrive. Men forfatterrollen er i endring. Vi holder regelmessige kurs slik at våre medlemmer kan tilegne seg kunnskap og ferdigheter ut over den tradisjonelle skrivebobla.

Flere av kursene har vært og vil være åpne for alle.

 

 

Kurs og nettmøter høsten 2021

Nettmøte 26.10.21 kl. 19.30-21.00:

Hjelp, jeg skal gi ut bok!

Du har snart et manus ferdig, men spørsmålene tårner seg opp:
Hvem skal du sende til, hva skjer hos forlaget og hva med den videre prosessen. Hva kan du forvente av forlaget og hva må du gjøre av markedsføring selv. Eller, kanskje du ønsker å stå for utgivelsen selv? Uansett utgivelsesform: Du tror kanskje du er ferdig med jobben – men det er nå den virkelig begynner!

I dette nettmøtet kan du spørre om det DU lurer på. Erfarne forfattere svarer.

Gratis og åpent for alle, både medlemmer og ikke-medlemmer!

Nettmøte 28.09.21 kl. 19.30-21.00:

Ta vare på dine data!

En PC kan fort ta kvelden, og da kan gode råd være dyre… Hva skjer om du mister boka du skriver på eller all e-posten med tilhørende historikk på PC-en din? Hva kan du gjøre selv for å forhindre tap av data, som dokumenter eller e-post? Det finnes enkle og gode løsninger som nødvendigvis ikke koster for mye, men det krever at du lager deg noen rutiner. Vi gir deg rådene som sikrer nattesøvnen!

Dette møtet er kun for medlemmer i Forfatterforbundet. Mer info om våre medlemskap finner du her.

Kurs og nettmøter våren 2021

Nettmøte 11.05.21 kl. 19.30-21.00:

Redaktøren – venn eller fiende?

Alle manus trenger motstand. En å bryne seg på, som utfordrer deg, filer og sliper og drar manuset steder du ikke ante det kunne gå. Lyst til å høre mer om redaktørens rolle? Bli med på vårt neste nettmøte med de to svært erfarne redaktørene, Anne Fløtaker og Roger Pihl.

Mer info og lenke til møtet her!

Nettmøte 20.04.21 kl. 19.30-21.00:

Plot, struktur og dramaturgi

Historiefortelling er universelt, men hvordan bygge en god historie? Forfatterforbundet har invitert to gode historiefortellere for å dele sin erfaring med å bygge opp historier som fenger.

Gratis på nett – åpent for alle!

Les mer og klikk deg inn her

Nettmøte 08.04.21 kl. 19.30-21.00:

Forfatterøkonomi

De fleste forfattere tjener ikke nok på sitt forfatterskap til å leve av det. Skal du leve et i økonomisk forstand normalt liv, er det en kjensgjerning at du trenger flere inntektskilder.

• Hvilken organisasjonsform bør du velge som selvstendig næringsdrivende?
• Hvilke inntektskilder kan du få?
• Hva får jeg i pensjon, den dagen det blir aktuelt?

• Tips og råd til en tryggere økonomi

Ståle Nerland, autorisert finansiell rådgiver og pensjonsspesialist i SpareBank1, vil fortelle om hva man som selvstendig næringsdrivende forfatter bør tenke på – ikke minst når det gjelder pensjon. Fra styret stiller både Eystein Hanssen og Dorthe Erichsen, begge med lang erfaring som selvstendig næringsdrivende.

Arrangementet foregår på Zoom, og er gratis og åpent for alle.

Du finner lenke til møtet her!

Nettmøte 25.03.21 kl. 19.30-21.00:

Forfatterrettigheter og kontraktsforhold

Forvirringen rundt kontraktsforhold i bokbransjen er stor. Derfor har vi bedt advokat Lars Christian Fjeldstad i LO gi oss en innføring rundt hva det viktigste du som forfatter må tenke på når du skal skrive kontrakt med et forlag.

• Hvilke rettigheter har en forfatter etter åndsverkloven til egne verk?
• Hvilke rettigheter ønsker forlagene overdratt til seg gjennom normalkontrakten?
• Hva er forskjellen på normalkontakt og kontrakt med vanityforlag?
Lars Christian svarer også på spørsmål, sammen med nestleder i Forfatterforbundet, advokat Trond Vernegg og leder, Eystein Hanssen. Arrangementet foregår på Zoom, og er gratis og åpent for alle.

Du finner lenke til møtet her!

Planlagte nettmøter/kurs i vår

 • Kontraktsforhold/avtaleverk
 • Forfatterøkonomi
 • Plot, struktur og dramaturgi
 • Redaktøren – hva ser hen etter?
 • Nasjonalbiblioteket som ressurs for forfattere
 • Hjelp, jeg skal gi ut bok

Følg med på denne siden for dato og mer informasjon. Alle nettmøter vil være gratis og åpne for alle forfattere, også ikke-medlemmer.

Kurs og nettmøter høsten 2020

27. oktober 2020, 20.000-21.30

Webinar: Selg bøker på engelsk
– kurs II

Amazon – vi går i dybden!

Hvis du eier rettighetene til dine egne bokutgivelser, og drømmer om at bøkene skal få et liv på det engelske markedet etter at du har fått dem oversatt, gir vi deg som er medlem av Forfatterforbundet denne unike muligheten.

Som fagorganisasjon ønsker vi å bidra til at medlemmene våre skal få ut hele sitt potensial, og har engasjert forfatter Linn Tesli til å dele kunnskap og kompetanse fra sitt spesialfelt. 

Linn Tesli er fantasyforfatter, omslagsdesigner og forfatterentreprenør. Hun har i løpet av de siste ti årene publisert over 20 titler under ulike navn, både via Amazon og andre internasjonale plattformer. I tillegg jobber hun med omslagsdesign og har hjulpet andre forfattere med å publisere sine bøker på det engelske markedet.

Kveldens tema:

 • Distribuer boka di til Amazon
 • Hvordan bruke Kindle Direct Publishing
 • Nøkkelord/Keywords
 • Dypdykk i kategorier
 • Prissetting
Gratis og på Zoom, men denne kvelden er forbeholdt medlemmer i Forfatterforbundet. Ta gjerne kontakte med oss hvis du har lyst til å melde deg inn.

20. oktober 2020, 20.000-21.30

Webinar: Selg bøker på engelsk
– kurs I

Amazon – hvilke muligheter finnes?

Eier du rettighetene til dine egne bokutgivelser, og drømmer om at bøkene skal få et liv på det engelske markedet etter at du har fått dem oversatt?

Forfatterforbundet ønsker å bidra til at skjønnlitterære forfattere i Norge skal få ut hele sitt potensial, og har engasjert forfatter Linn Tesli til å dele kunnskap og kompetanse fra sitt spesialfelt: å publisere på Amazon.

Linn Tesli er fantasyforfatter, omslagsdesigner og forfatterentreprenør. Hun har i løpet av de siste ti årene publisert over 20 titler under ulike navn, både via Amazon og andre internasjonale plattformer. I tillegg jobber hun med omslagsdesign og har hjulpet andre forfattere med å publisere sine bøker på det engelske markedet.

Kveldens tema:

 • Internasjonale nettforhandlere
 • Hva du bør tenke på før du trykker “Publish”
 • Motivasjon, mål, handling
 • Bli kjent med Amazon som plattform
 • Hvordan du bruker Amazon til research

Kurset er gratis og åpent for alle på Zoom. Både medlemmer og ikke-medlemmer er hjertelig velkomne!

29. september 2020, 20.000-21.30

Nettmøte: Hjelp, jeg HAR gitt ut bok!

Hva kan du forvente av forlaget og hva må du gjøre av markedsføring selv? Du tror kanskje du er ferdig med jobben – men det er nå den virkelig begynner! Nettmøtet er gratis og åpent for alle på Zoom. Både medlemmer og ikke-medlemmer er hjertelig velkomne!

 


15. september 2020, 20.000-21.30

Nettmøte: Hjelp, jeg skal gi ut bok!

Du har snart et manus ferdig, men spørsmålene tårner seg opp: hvem skal du sende til, hva skjer hos forlaget og hva med den videre prosessen. Nettmøtet er gratis og åpent for alle på Zoom. Både medlemmer og ikke-medlemmer er hjertelig velkomne!