Logo Forfatterforbundet

Opplæring og kurs

Å være forfatter handler selvsagt først og fremst om å skrive. Men forfatterrollen er i endring. Vi holder regelmessige kurs slik at forfattere kan tilegne seg kunnskap og ferdigheter ut over den tradisjonelle skrivebobla. Flere av kursene har vært og vil være åpne for alle forfattere.

 

Kurs og nettmøter våren 2023

Forfatterne Aina Skoland og Terje Bjøranger (foto: Agnete Brun og Vibeke Grosli)

Nettmøte: Hjelp, jeg skal utgi bok!

Du har snart et manus ferdig, men spørsmålene tårner seg opp: Hvem skal du sende til, hva skjer hos forlaget og hva med den videre prosessen?

Hva kan du forvente av forlaget og hva må du gjøre av markedsføring selv. Eller, kanskje du ønsker å stå for utgivelsen selv? Uansett utgivelsesform: Du tror kanskje du er ferdig med jobben – men det er nå den virkelig begynner!

Forfatterforbundet er opptatt av å bistå til at ny litteratur skapes i Norge. Dette nettmøtet er for alle ferske forfattere som lurer på hva som skjer i en bokprosess.

Her kan du stille spørsmål selv. Erfarne forfatterkolleger, Terje Bjøranger og Aina Skoland, svarer.

Nettmøte 31. januar kl 19.30 - 21.00
Åpnet for alle (medlemmer og ikke-medlemmer)
Bli med nettmøtet her

Les mer

Kurs og nettmøter høsten 2022

 

Nettkurs med Rolf Mollvik

Kurs: Hvordan komme i gang med hjemmesider del 2

Dato: 02. november 2022
Sted: Deichmann, Bjørvika, Oslo. Kursrom: Lunden
Tidsrom: 3,5 timer, fra kl. 17:00 til 20:30
Maks antall deltakere: 12 (loddtrekking hvis flere enn tolv melder seg på)
Kursholder: Rolf Mollvik

Kurset er gratis.

Fakta om kurset
Vi klargjør og optimaliserer WordPress for publisering, og vi skal se på hvordan vi planlegger hva vi skal publisere og når vi bør publisere. Vi tar en nærmere titt på innholdet vi har skrevet og hvordan vi SEO-optimaliserer det. Vi ser på hvordan vi bør dele innholdet vårt på sosiale media.

Hver kursdeltaker får arbeidsoppgaver og tilgang til egen WordPress der vedkommende skal praktisere det vi går igjennom.

Les mer om kurset og meld deg på her: https://forfatterforbundet.no/2022/10/19/kurs-hjemmesider-del-2/

 

 

Nettkurs: Hvordan komme i gang med hjemmesider

18. oktober 2022 kl 19.30 - 21.00 (lenke til kurset:  https://meet.google.com/bzj-njhi-aeb).

Som forfatter kan det både være lurt og viktig å ha en profesjonell og godt fungerende hjemmeside. Bli med på kurs og kom i gang!

Som forfattere kan vi aldri få markedsført bøkene våre nok. Med en god forfatterside har du mulighet til å holde leserne dine oppdatert på alt rundt bøkene dine, samt gi dem en mulighet til direkte dialog med deg. På dette kurset skal Rolf Mollvik ta deg gjennom noe av det viktigste du bør tenke på når du oppretter en egen hjemmeside for forfatterskapet ditt.

Kursholder: Rolf Mollvik. Arrangeres i regi av Forfatterforbundet.

Nettkurset er åpent for alle og gratis.

På kurset ser vi på hvilke muligheter man har for å opprette egne hjemmesider og hvorfor det kan være en fordel for forfattere å etablere sin plass på Internett.

Når bør man leie plass for egne hjemmesider og når bør man bruke tilnærmet gratistjenester? Hva er viktig å vite når man publiserer innhold på hjemmesidene? Vi skal dessuten snakke litt om
søkemotoroptimalisering, og bruk av bilder og media.
Les mer om kurset her

Lenke til kurset her: https://meet.google.com/bzj-njhi-aeb

 

NASJONALBIBLIOTEKET (foto: Nasjonalbiblioteket)

Søkekurs i Nasjonalbibliotekets nettbibliotek

Tirsdag 27. september kl 19.30. Nettkurs.

Gjør du research? Nasjonalbibliotekets nettbibliotek er en skattkiste for deg som vil dykke ned i historisk materiale.

Nasjonalbiblioteket digitaliserer systematisk hele samlingen, og i nettbiblioteket kan du søke i fulltekst i bøker, aviser, bilder og tidsskrift.

I dette kurset viser hovedbibliotekar Gunnhild Holmen fra Nasjonalbiblioteket hvordan dere kan ta i bruk nettbiblioteket i arbeidet deres.

Se kurset her.

 

Kurs og nettmøter våren 2022

 

Nettmøte 08.02.2022 kl. 19.30-21.00:

Del dine beste researchtips!

Å skrive handler like ofte om å finne det bakenforliggende for historien som skal fortelles, som å sette seg ned med selve skrivingen. Hva skaper en troverdig fortelling? Hvordan skal man gå fram for å finne relevante historiske kilder og annen faktainformasjon som kan tilføre teksten din det lille ekstra? I dette nettmøtet inviterer vi deg til å dele dine beste researchtips.
Roar Ræstad er utdannet historiker, forfatter og styremedlem i Forfatterforbundet, og vil innlede kvelden med å dele sine erfaringer. Roar har hittil utgitt fire spenningsromaner om politimannen Gabriel Navarseth, der handlingen utspiller seg i Trondheim under andre verdenskrig.
I tillegg bidrar deler også Lena Roer sine tips. Til daglig er hun ansatt i sekretariatet, men har i over 10 år arbeidet med en trilogi basert på sin bestemors liv. Mange utfordringer har dukket opp i jakten på historien.
Nettmøtet er gratis og åpent for alle på LiveWebinar. Både medlemmer og ikke-medlemmer er hjertelig velkomne!

 

 

Kurs og nettmøter våren 2021

 

Nettmøte 11.05.21 kl. 19.30-21.00:

Redaktøren – venn eller fiende?

Alle manus trenger motstand. En å bryne seg på, som utfordrer deg, filer og sliper og drar manuset steder du ikke ante det kunne gå. Lyst til å høre mer om redaktørens rolle? Bli med på vårt neste nettmøte med de to svært erfarne redaktørene, Anne Fløtaker og Roger Pihl.

 

Nettmøte 20.04.21 kl. 19.30-21.00:

Plot, struktur og dramaturgi

Historiefortelling er universelt, men hvordan bygge en god historie? Forfatterforbundet har invitert to gode historiefortellere for å dele sin erfaring med å bygge opp historier som fenger.

Gratis på nett – åpent for alle!

 

Nettmøte 08.04.21 kl. 19.30-21.00:

Forfatterøkonomi

De fleste forfattere tjener ikke nok på sitt forfatterskap til å leve av det. Skal du leve et i økonomisk forstand normalt liv, er det en kjensgjerning at du trenger flere inntektskilder.

 

• Hvilken organisasjonsform bør du velge som selvstendig næringsdrivende?
• Hvilke inntektskilder kan du få?
• Hva får jeg i pensjon, den dagen det blir aktuelt?

• Tips og råd til en tryggere økonomi

Ståle Nerland, autorisert finansiell rådgiver og pensjonsspesialist i SpareBank1, vil fortelle om hva man som selvstendig næringsdrivende forfatter bør tenke på – ikke minst når det gjelder pensjon. Fra styret stiller både Eystein Hanssen og Dorthe Erichsen, begge med lang erfaring som selvstendig næringsdrivende.

Arrangementet foregår på Zoom, og er gratis og åpent for alle.

 

Nettmøte 25.03.21 kl. 19.30-21.00:

Forfatterrettigheter og kontraktsforhold

Forvirringen rundt kontraktsforhold i bokbransjen er stor. Derfor har vi bedt advokat Lars Christian Fjeldstad i LO gi oss en innføring rundt hva det viktigste du som forfatter må tenke på når du skal skrive kontrakt med et forlag.

 

• Hvilke rettigheter har en forfatter etter åndsverkloven til egne verk?
• Hvilke rettigheter ønsker forlagene overdratt til seg gjennom normalkontrakten?
• Hva er forskjellen på normalkontakt og kontrakt med vanityforlag?
Lars Christian svarer også på spørsmål, sammen med nestleder i Forfatterforbundet, advokat Trond Vernegg og leder, Eystein Hanssen. Arrangementet foregår på Zoom, og er gratis og åpent for alle.

Kurs og nettmøter høsten 2020

 

27. oktober 2020, 20.000-21.30

Webinar: Selg bøker på engelsk – kurs II

Amazon – vi går i dybden!

Hvis du eier rettighetene til dine egne bokutgivelser, og drømmer om at bøkene skal få et liv på det engelske markedet etter at du har fått dem oversatt, gir vi deg som er medlem av Forfatterforbundet denne unike muligheten.

Som fagorganisasjon ønsker vi å bidra til at medlemmene våre skal få ut hele sitt potensial, og har engasjert forfatter Linn Tesli til å dele kunnskap og kompetanse fra sitt spesialfelt.

Linn Tesli er fantasyforfatter, omslagsdesigner og forfatterentreprenør. Hun har i løpet av de siste ti årene publisert over 20 titler under ulike navn, både via Amazon og andre internasjonale plattformer. I tillegg jobber hun med omslagsdesign og har hjulpet andre forfattere med å publisere sine bøker på det engelske markedet.

Kveldens tema:

  • Distribuer boka di til Amazon
  • Hvordan bruke Kindle Direct Publishing
  • Nøkkelord/Keywords
  • Dypdykk i kategorier
  • Prissetting
Gratis og på Zoom, men denne kvelden er forbeholdt medlemmer i Forfatterforbundet. Ta gjerne kontakte med oss hvis du har lyst til å melde deg inn.

 

Linn Tesli: Slik selger du bøker på engelsk

20. oktober 2020, 20.000-21.30

Webinar: Selg bøker på engelsk – kurs I

Amazon – hvilke muligheter finnes?

Eier du rettighetene til dine egne bokutgivelser, og drømmer om at bøkene skal få et liv på det engelske markedet etter at du har fått dem oversatt?

Forfatterforbundet ønsker å bidra til at skjønnlitterære forfattere i Norge skal få ut hele sitt potensial, og har engasjert forfatter Linn Tesli til å dele kunnskap og kompetanse fra sitt spesialfelt: å publisere på Amazon.

Linn Tesli er fantasyforfatter, omslagsdesigner og forfatterentreprenør. Hun har i løpet av de siste ti årene publisert over 20 titler under ulike navn, både via Amazon og andre internasjonale plattformer. I tillegg jobber hun med omslagsdesign og har hjulpet andre forfattere med å publisere sine bøker på det engelske markedet.

Kveldens tema:

  • Internasjonale nettforhandlere
  • Hva du bør tenke på før du trykker “Publish”
  • Motivasjon, mål, handling
  • Bli kjent med Amazon som plattform
  • Hvordan du bruker Amazon til research

Kurset er gratis og åpent for alle på Zoom. Både medlemmer og ikke-medlemmer er hjertelig velkomne!

 

29. september 2020, 20.000-21.30

Nettmøte: Hjelp, jeg HAR gitt ut bok!

Hva kan du forvente av forlaget og hva må du gjøre av markedsføring selv? Du tror kanskje du er ferdig med jobben – men det er nå den virkelig begynner! Nettmøtet er gratis og åpent for alle på Zoom. Både medlemmer og ikke-medlemmer er hjertelig velkomne!

 

15. september 2020, 20.000-21.30

Nettmøte: Hjelp, jeg skal gi ut bok!

Du har snart et manus ferdig, men spørsmålene tårner seg opp: hvem skal du sende til, hva skjer hos forlaget og hva med den videre prosessen. Nettmøtet er gratis og åpent for alle på Zoom. Både medlemmer og ikke-medlemmer er hjertelig velkomne!