Logo Forfatterforbundet

Om oss

Bli organisert!

Litteraturfeltet er i rask endring. Forfatterforbundet jobber for å styrke forfatteres rettigheter og inntekter. Jo flere forfattere som organiserer seg, jo sterkere står vi!

Meld deg inn her! https://forfatterforbundet.portal.styreweb.com/arrangement/ArrangementSession?ID=Innmelding

 

Bli en bedre forfatter

Å være forfatter handler selvsagt først og fremst om å skrive. Men forfatterrollen er i endring. Fra høsten 2020 holder vi regelmessige kurs slik at våre medlemmer kan tilegne seg kunnskap og ferdigheter ut over den tradisjonelle skrivebobla. Flere av kursene vil være åpne for alle.

Les mer her: https://forfatterforbundet.no/kurs-og-konferanser/

 

Debutant? Organiser deg!

Det norske litterærer systemet er godt, men det er mye å lære for en debutant. Forfatterforbundet er spesielt opptatt av å ivareta rettigheter også for nye forfattere. Har du nettopp publisert din første bok, eller er du i ferd med å utgi din første bok? Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål.

Les mer og meld deg inn her! https://forfatterforbundet.portal.styreweb.com/arrangement/ArrangementSession?ID=Innmelding

 

Standard avtaleverk

Normalavtalene for skjønnlitteratur er en av grunnpilarene i det norske litterære systemet. Medlemmer av Forfatterforbundet har også tilgang på en minsteavtale for serieforfattere.

Last ned alle avtale her! https://forfatterforbundet.no/avtaler/

 

Fordeler som monner

Som medlem av Forfatterforbundet får du tilgang til fordelsprogrammet LOfavør. Her får du fordelaktige priser på forsikring, lån og en rekke rabattordninger. I tillegg har vi forhandlet fram egne avtaler, f.eks. 20% på skriveprogrammet Scrivener.

 


 

Ny ressursside for indieforfattere!

Tenker du på å bli indieforfatter? Gi ut boken din selv, med samme kvalitet som bøker gitt ut på forlag? Da er det viktig å være kritisk og bevisst til prosessen. For det er en prosess!

 

DETTE JOBBER VI MED NÅ

Forfatterforbundet er til enhver tid engasjert i en rekke litteraturpolitiske saker. For tiden er de viktigste sakene forhandlinger om normalavtale for strømmebøker (her forhandler vi sammen med Den norske Forfatterforening) og utfordringer rundt koronasituasjonen for forfattere. En prioritert sak er også å få opp et eget stipendprogram. Forfatterforbundet har fått gjennomslag i kravet om bibliotekvederlagsmidler til stipender, og ønsker å forvalte stipendmidler til beste for et bredt felt av norske, skjønnlitterære forfattere.Vi er også engasjert i arbeidet med å få på plass pensjonsrettigheter for forfattere.

 

Nulltoleranse ved seksuell trakassering!

Har du som forfatter opplevd seksuell trakassering, kan du trygt ta kontakt med ossfor å si i fra om dette. Vi veileder og hjelper deg videre.

Slik sier du ifra https://forfatterforbundet.no/hjem/seksuell-trakassering-er-forbudt-ved-lov/

 

Meld deg på og motta nyhetsbrev når vi har noe nytt å fortelle.

 

VI ER EN FAGFORENING FOR ALLE SKJØNNLITTERÆRE FORFATTERE

18. februar 2020:LO-leder Hans Christian Gabrielsen hilser Forfatterforbundets daværende styre organisasjonen velkommen som LOs 26. særforbund.

 

Med LO i ryggen

Forfatterforbundet jobber for å styrke skjønnlitterære forfatteres forhandlingskraft for at inntektsfordelingen skal bli mer balansert og for at forfattere skal sikres de viktige inntekts- og trygdekomponenter som er normale i det vanlige arbeidslivet. Som etav 26 fagforbund i LO har vi solid støtte til jobben, og tilgang til den brede kompetansen Norges største hovedorganisasjon besitter, ikke minst deres juridiske avdeling.

Som medlem av Forfatterforbundet står du ikke lenger alene. Sammen er vi sterke!

 

 

Få fordeler også i privatlivet

Våre medlemmer får ta del i LOfavørs gunstige medlemsfordeler, der Norges beste innboforsikring allerede er inkludert i medlemskapet.Med over 950 000 medlemmer har LOfavør kraften til å forhandle frem gunstige og trygge avtaler for deg i privatlivet, somfor forsikring, bank og strømavtale.

Med LOfavør kan du være trygg på at du velger en god løsning, at du ikke betaler for mye og at det er en seriøs leverandør som står bak.

 

Skiftende banner:

Lavere boliglånsrente med LOfavør, igjen.

Vi kan med glede melde at den allerede gode boliglånsrenta er satt ytterligere ned for LOfavør Boliglån Ung og LOfavør Boliglån. Les mer her.

 

 

Du finner flere artikler under: