Logo Forfatterforbundet

Om oss

Bli organisert!

Litteraturfeltet er i rask endring. Forfatterforbundet jobber for å styrke forfatteres rettigheter og inntekter. Jo flere forfattere som organiserer seg, jo sterkere står vi!

Meld deg inn her! 

 

Bli en bedre forfatter

Å være forfatter handler selvsagt først og fremst om å skrive. Men forfatterrollen er i endring. Fra høsten 2020 holder vi regelmessige kurs slik at våre medlemmer kan tilegne seg kunnskap og ferdigheter ut over den tradisjonelle skrivebobla. Flere av kursene vil være åpne for alle.

Les mer her.

 

Debutant? Organiser deg!

Det norske litterærer systemet er godt, men det er mye å lære for en debutant. Forfatterforbundet er spesielt opptatt av å ivareta rettigheter også for nye forfattere. Har du nettopp publisert din første bok, eller er du i ferd med å utgi din første bok? Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål.

Les mer og meld deg inn her! 

 

Standard avtaleverk

Normalavtalene for skjønnlitteratur er en av grunnpilarene i det norske litterære systemet. Medlemmer av Forfatterforbundet har også tilgang på en minsteavtale for serieforfattere.

Last ned alle avtale her! 

 

Fordeler som monner

Som medlem av Forfatterforbundet får du tilgang til fordelsprogrammet LOfavør. Her får du fordelaktige priser på forsikring, lån og en rekke rabattordninger. I tillegg har vi forhandlet fram egne avtaler, f.eks. 20% på skriveprogrammet Scrivener.

 Se oversikt over alle våre medlemsfordeler.

 

Ny ressursside for indieforfattere

Tenker du på å bli indieforfatter? Gi ut boken din selv, med samme kvalitet som bøker gitt ut på forlag? Da er det viktig å være kritisk og bevisst til prosessen. For det er en prosess!

Les mer her.

 

 

Nulltoleranse ved seksuell trakassering!

Har du som forfatter opplevd seksuell trakassering, kan du trygt ta kontakt med ossfor å si i fra om dette. Vi veileder og hjelper deg videre.

Slik sier du ifra om seksuell trakassering.

 

Med LO i ryggen

18. februar 2020: Tidligere LO-leder Hans Christian Gabrielsen hilser Forfatterforbundets daværende styre organisasjonen velkommen som LOs 26. særforbund.

Forfatterforbundet jobber for å styrke skjønnlitterære forfatteres forhandlingskraft for at inntektsfordelingen skal bli mer balansert og for at forfattere skal sikres de viktige inntekts- og trygdekomponenter som er normale i det vanlige arbeidslivet. Som et av 26 fagforbund i LO har vi solid støtte til jobben, og tilgang til den brede kompetansen Norges største hovedorganisasjon besitter, ikke minst deres juridiske avdeling.

Som medlem av Forfatterforbundet står du ikke lenger alene. Sammen er vi sterke!

 

Få fordeler også i privatlivet

Våre medlemmer får ta del i LOfavørs gunstige medlemsfordeler, der Norges beste innboforsikring allerede er inkludert i medlemskapet.Med over 950 000 medlemmer har LOfavør kraften til å forhandle frem gunstige og trygge avtaler for deg i privatlivet, som for forsikring, bank og strømavtale.

Med LOfavør kan du være trygg på at du velger en god løsning, at du ikke betaler for mye og at det er en seriøs leverandør som står bak.