Søk støtte til ditt skriveprosjekt!

av | sep 23, 2019

I Norge finnes det flere ulike støtte- og stipendordninger for forfattere, skribenter, oversettere og andre skrivende. Med forhandlingsrett til bibliotekvederlagsordningen vil Forfatterforbundet etter hvert kunne tilby egne stipender. Disse vil alle forfattere kunne søke på, om du er medlem eller ikke – akkurat slik våre medlemmer har rett til å kunne søke støtteordninger hos andre skribentorganisasjoner.

Her er noen av de stedene det er mulig å søke støtte:

Statens kunstnerstipend
Linken viser til oversikt over støtteordninger til forfattere i regi av Kulturrådet. Som skjønnlitterær forfatter kan du bl.a. søke arbeidsstipend, diversestipend og en flere andre ordninger.

Den norske Forfatterforening (DnF)
Søknad om stipend i DnF er uavhengig av medlemsorganisasjon.

Norske Barne- og ungdomsforfattere (NBU)
Søknad om stipend i NBU er uavhengig av medlemsorganisasjon.

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO)
Selv om vi er en fagforening for skjønnlitterære forfattere, vet vi at mange medlemmer også skriver sakprosa. Søknad om stipend i NFFO er uavhengig av medlemsorganisasjon. Debutanter kan også søke.

Gir du ut på eget forlag?

Kulturrådets innkjøpsordning – ny norsk litteratur 
Å bli innkjøpt av Innkjøpsordningen er kanskje den beste kulturpolitiske støtten du kan få i Norge. Er du indieforfatter, bør du vurdere å melde opp boken din under kategori 2, som nå er blitt gratis. For forfattere på etablerte forlag er det opp til forlaget å melde opp.

Andre steder å søke støtte

Fritt Ord
Du kan søke støtte til sakprosa.

Bergesenstiftelsen
Støtter særlig kulturelle og humanitære tiltak, og søker å bidra til frembringelse av samfunnsnyttige spesialkunnskaper.

Diverse legater
Sjekk Legathåndboken for spesielle legater relatert til ditt prosjekt.

Andre aktuelle artikler. Husk å sjekke dato for stipendutlysninger!

Webinar: Selg bøker på engelsk – kurs I

Webinar: Selg bøker på engelsk – kurs I

Amazon  – hvilke muligheter finnes?   Eier du rettighetene til dine egne bokutgivelser, og drømmer om at bøkene skal få et liv på det engelske markedet etter at du har fått dem oversatt? Forfatterforbundet ønsker å bidra til at skjønnlitterære forfattere i Norge...

les mer
Påmelding: Hjelp, jeg HAR gitt ut bok!

Påmelding: Hjelp, jeg HAR gitt ut bok!

Du tror kanskje du er ferdig med jobben – men det er nå den virkelig begynner! Hva kan du forvente av forlaget og hva må du gjøre av markedsføring selv?
Forfatterforbundet er opptatt av å bistå til at ny litteratur skapes i Norge. Dette nettmøtet er for alle ferske forfattere som lurer på hva som skjer i en bokprosess. Her kan du stille spørsmål selv. Erfarne forfatterkolleger, Atle Berge, Trude Teige og Geir Tangen, svarer.

les mer