Logo Forfatterforbundet

Digitale ressurser

Opptak: Søkekurs i Nasjonalbibliotekets nettbibliotek


 

Gjør du research? Nasjonalbibliotekets nettbibliotek er en skattkiste for deg som vil dykke ned i historisk materiale.

Nasjonalbiblioteket digitaliserer systematisk hele samlingen, og i nettbiblioteket kan du søke i fulltekst i bøker, aviser, bilder og tidsskrift. I dette kurset viser hovedbibliotekar Gunnhild Holmen fra Nasjonalbiblioteket hvordan du kan ta i bruk nettbiblioteket i arbeidet ditt.

Her er lenke til Spør biblioteket, referansetjenesten til Nasjonalbiblioteket, og her er informasjon om den personlige veiledningen.

 

Opptak fra webinar 20.10.2020: Selg bøker på engelsk – kurs 1

Eier du rettighetene til dine egne bokutgivelser, og drømmer om at bøkene skal få et liv på det engelske markedet etter at du har fått dem oversatt?

Forfatterforbundet ønsker å bidra til at skjønnlitterære forfattere i Norge skal få ut hele sitt potensial, og har i den anledning engasjert forfatter Linn Tesli til å dele kunnskap og kompetanse fra sitt spesialfelt: å publisere på Amazon.

Linn Tesli er fantasyforfatter, omslagsdesigner og forfatterentreprenør. Hun har i løpet av de siste ti årene publisert over 20 titler under ulike navn, både via Amazon og andre internasjonale plattformer. I tillegg jobber hun med omslagsdesign og har hjulpet andre forfattere med å publisere sine bøker på det engelske markedet. På denne første delen av dette todelte kurset snakket hun om:

• Internasjonale nettforhandlere
• Hva du bør tenke på før du trykker “Publish”
• Motivasjon, mål, handling
• Bli kjent med Amazon som plattform
• Hvordan du bruker Amazon til research

Underveis nevner Linn dette nettstedet til hjelp for kategorisøk.

 

Selg bøker på engelsk, webinar 2 – publisering

Linn Tesli: Slik selger du bøker på engelsk 2, et webinar fra Forfatterforbundet.

Linn Tesli: Slik selger du bøker på engelsk 2, et webinar fra Forfatterforbundet.

På del 2 av kurset gikk Linn gå ytterligere i dybden, og viste i praksis hvordan publisere på Amazon. Webinaret fant sted 27.10.2020 på Zoom, og var forbeholdt medlemmer av Forfatterforbundet.

Ønsker du å se webinaret, men er ikke er medlem, kan du melde deg inn her.

Er du medlem, ta kontakt, så sender vi deg lenke.