Logo Forfatterforbundet
Lena Roer, organisasjonssekretær i Forfatterforbundet. Foto: Kine Jensen
Organisasjonssekretær Lena Roer har hatt mange hyggelige samtaler med spente forfattere. Foto: Kine Jensen

485 søknader om stipend

Ved midnatt gikk fristen ut for å søke stipend fra Forfatterforbundets vederlagsfond.  I år kom det inn 485 søknader, sier organisasjonssekretær, Lena Roer.

Forfatterforbundets vederlagsfond er åpen for alle forfattere som skriver skjønnlitteratur for voksne i Norge, uavhengig av medlemsorganisasjon (debutanter kan også søke). Et arbeidsstipend er ment å gi forfattere økonomisk anledning til å videreutvikle sine litterære prosjekter og skape ny litteratur, og organisasjonssekretær Lena Roer kan fortelle at interessen har vært stor.

– Vi har mottatt mange henvendelser og spørsmål, og det har vært mange veldig hyggelige og interessante samtaler med spente forfattere, forteller hun.

Alt teknisk ved søknadsprosessen har vært fulgt opp kontinuerlig og det har vært meldt om få problemer (hovedsakelig nettleser- og nettilgangsproblematikk). Forbundet er svært fornøyd med antallet søknader og kan fortelle at stipendkomiteen allerede er i gang med sitt arbeide.

– Nå er alt opp til Stipendkomiteen, sier Lena. – De har mye som skal vurderes og det er en stor jobb som ligger foran dem.
Se Vederlagfondets retningslinjer for stipendbehandling her.

Stipendkomiteens avgjørelse legges ut 1. juni.

Vederlagsfondet hadde sin første utlysning av stipend i fjor og fikk da inn 507 søknader.

Du finner flere artikler under: