Logo Forfatterforbundet
Interimstyret samlet etter valget. Bak fra venstre: Asle Skredderberget, Geir Tangen, Jan Ove Ekeberg, Dorthe Erichsen, Helle Stensbak, Trond Vernegg, Arne Svingen og Knut Lindh. Foran fra venstre: Lena Roer, Eystein Hanssen, Ørjan Nordhus Karlsson, Agnes Matre, Camilla Schøyen og Sidsel Dalen. Frid Ingulstad og Monika Nordland Yndestad var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Heine Birkeland)
Interimstyret samlet etter valget. Bak fra venstre: Asle Skredderberget, Geir Tangen, Jan Ove Ekeberg, Dorthe Erichsen, Helle Stensbak, Trond Vernegg, Arne Svingen og Knut Lindh. Foran fra venstre: Lena Roer, Eystein Hanssen, Ørjan Nordhus Karlsson, Agnes Matre, Camilla Schøyen og Sidsel Dalen. Frid Ingulstad og Monika Nordland Yndestad var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Heine Birkeland)

Forfatterforbundet 5 år!

På lørdag er det hele fem år siden Forfatterforbundets spede begynnelse – og for noen år det har vært! Agnes Moxnes tar en prat med flere av dem som har vært med siden starten i en direktestrømmet sending fra Nasjonalbiblioteket i Oslo.

Etter et opprop i Aftenposten i desember 2017, ble en ny fagforening for skjønnlitterære forfattere stiftet 28. januar 2018. Først da oppnådde vi full organisasjonsfrihet og solidaritet for alle forfattere på det skjønnlitterære feltet i Norge, og en reell mulighet for medbestemmelse og representasjon.

Det har vært harde tak og mye arbeid for mange, mye motstand, men også mange heiarop. Vi har fått til mye, og mer skal det bli, men på lørdag skal vi feire oss selv – og du kan være med på markeringen på Nasjonalbiblioteket i din egen stue.

 

Følg jubileumsfeiringen fra Nationalbibliotekets Målstova 28. januar kl 16.30

Agnes Moxnes, tidligere kulturkommentator i NRK, samtaler i en direktestrømmet sending med flere av de som har vært med siden den stede starten for å oppsummere forbundets korte, men intense historie.

Sammen med Moxnes i panelet finner vi Eystein Hanssen (styreleder og en av de opprinnelige initiativtakerne), Dorthe Eriksen (leder av stipendkomiteen og tidligere styremedlem), Asle Skredderberget (medlem og en av de opprinnelige initiativtakerne), Knut Lindh (nestleder i Forfatterforbundets vederlagsfond, satt i interimstyret og har vært leder av valgkomiteen) og Lena Roer (tidligere styremedlem og nå ansatt som organisasjonssekretær).

Bli med via denne lenken!

 

I tillegg til denne markeringen på selve dagen for opprettelsen av forbundet, vil det bli en stor markering på årets landsmøte som finner sted i Oslo 29. – 30. april. Invitasjon til dette sendes snart ut til alle medlemmer.

 

Du finner flere artikler under: