Logo Forfatterforbundet
Vennskap og nettverk kan lett oppstå under den årlige hagefesten på Debutantseminaret på Lillehammer, her fra 2015.
Vennskap og nettverk kan lett oppstå under den årlige hagefesten på Debutantseminaret på Lillehammer, her fra 2015.

Medsponser av debutseminar

Under årets Litteraturfestival på Lillehammer i mai, vil Forfatterforbundet være en mer synlig aktør enn tidligere år. Blant arrangementene forbundet er involvert i, er debutantseminaret, som i år blir både mer omfattende og åpent for flere.

 

Debutantseminaret under festivalen har i alle år vært et populært og viktig seminar for nye forfattere. Gleden er derfor stor over å kunne være med å sponse dette, forteller Forfatterforbundets leder, Eystein Hanssen:

– Vi er glade for denne muligheten til litterært samarbeid med Litteraturfestivalen. Det gir oss mulighet til å bidra til at debutanter får en god introduksjon til litteraturfeltet. De er litteraturens framtid.
– Forfatterforbundet er opptatt av å bidra til at debutanter kommer riktig ut og får en forståelse for hva det vil si å være forfatter. Gjennom dette samarbeidet ønsker vi og vise at vi er til stede for alle forfattere, og vise solidaritet med nye litterære stemmer, sier Hanssen.

 

Et spennende faglig og sosialt program

I år vil dessuten flere få anledning til å delta da antall plasser utvides. Dagene skal fylles med erfaringsutveksling og kunnskap og festivalen selv tar mål av seg om at alle som deltar på seminaret skal opp på scenen og reise hjem igjen som tryggere og bedre formidlere.

I tillegg til det faglige, blir det også et sosialt program med blant annet deltakelse på åpningsforestillingen på Maihaugen og på Nansenskolens hagefest.

Også i år er det forfatter og musiker Pedro Carmona-Alvarez og forlegger og biblioteksjef på Lillehammer bibliotek, Cathrine Strøm, som skal holde i tømmene som seminarverter.

 

Debutanter på festivalscenen

Seminaret går over to dager, tirsdag 23. og onsdag 24. mai og holdes på Nansenskolen på Lillehammer. Festivalen dekker reise t/r, to overnattinger og bespisning. I år får også deltakerne artistpass som gir gratis inngang til festivalens arrangementer. Alle som får plass på seminaret, får i tillegg tilbud om å opptre i et honorert arrangement på festivalscenen.

Dette er et unikt arrangement og vi oppfordrer alle debutanter (skjønnlitterære debutanter på norsk forlag i 2022) til å søke om plass.

Søknadsfrist er 5 februar.

Se mer info på Litteraturfestivalens nettside, hvor du også finner søknadsskjemaet til Debutantseminaret.

Du finner flere artikler under: