Logo Forfatterforbundet
Forfatter Sunniva Roligheten. Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss
Forfatter Sunniva Roligheten. Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss

FRI YTRING: Hva skal man kunne tjene på en sultefora forfatter?

Forfatter Sunniva Roligheten setter i en kronikk i dag fingeren på den store økonomiske skjevheten til forlag vs forfatter ved utgivelse av bok, noe som går rett inn i problemstillingene som skal behandles i en reforhandlet normalkontrakt.

Leder i Forfatterforbundet, Eystein Hanssen, påpeker i en artikkel i Klassekampen i dag at, sitat: «vi forhandler fordi vi tar ansvar for en best mulig normalkontrakt for forfatterne. Dagens kontrakt har svakheter. Vi er trygge på at vi har god støtte blant forfatterne for det synet.»

Les Sunnivas kronikk her.

Kronikken ble først publisert i Klassekampen, 24. november 2022.

Du finner flere artikler under: