Logo Forfatterforbundet
Zeshan Shakar vant Bokhandlerprisen for 2022.
Zeshan Shakar ble dagens mann da han vant Bokhandlerprisen for 2022.

Zeshan Shakar vinner av Bokhandlerprisen 2022

Det ble Zeshan Shakar som vant årets Bokhandlerpris for 2022. Han ble i går tildelt prisen av kulturminister Anette Trettebergstuen under Bokhandlerforeningens arrangement på Litteraturhuset i Oslo. Vi gratulerer så mye!

Det var et stort flertall av de bokhandleransatte som hadde stemt fram hans siste roman, De kaller meg ulven, som vinner. Dette er siste bok i en tematisk trilogi, med de to foregående bøkene Tante Ulrikkes vei og Gul bok.

–  På vegne av norske bokhandlere, vil jeg takke Shakar for en sterk og viktig leseropplevelse som jeg håper når mange lesere, sa Bokhandlerforeningens direktør Anne Schiøtz i sin gratulasjonstale.  

 

Rørt prisvinner

– Jeg ble veldig, veldig glad. Det er en pris med en kjempestor jury, både geografisk og i antall. Det er jo alle landets bokhandlere. Det er folk som har veldig peiling på bøker og som leser masse – så dette er så gjevt som man får det, sier Zeshan Shakar i en kommentar til Bok365.

Du finner flere artikler under: