Forfatter som skriver

Utlysning av Forfatterforbundets arbeidsstipend for ny norsk skjønnlitteratur for voksne

Forfatterforbundets arbeidsstipend skal bidra til utvikling av ny norsk skjønnlitteratur for voksne.

Stipendet kan søkes av alle forfattere som arbeider med et nytt, skjønnlitterært verk for voksne, uavhengig av sjanger eller medlemskap i en skribentorganisasjon.

Verket må være ment for det norske markedet, og skal gjøres allment tilgjengelig for norske bibliotek ved utgivelse. Forfatterforbundet ønsker å stimulere til bredde og god litteratur for alle lesere, og ved tildeling av stipend vil det bli lagt vekt på sjangerspesifikke så vel som litterære kvaliteter.

Det er mulig å søke på 3 ulike arbeidsstipend:

3 måneder – 70 750 kroner

6 måneder – 141 500 kroner

12 måneder – 283 000 kroner

Stipendene følger satsene til Kulturrådet, og endringer kan forekomme.

Søknadsfrist: 1. mars 2022  kl. 24.00.

Søknaden må være mottatt i Forfatterforbundets stipendsystem innen dette tidspunktet.

SØKNADSPORTAL – Forfatterforbundets arbeidsstipend

Forfatterforbundets arbeidsstipend kan kun tildeles forfattere som arbeider med norsk skjønnlitteratur for voksne (18 år+). For andre typer litteratur finnes det andre ordninger:

Sakprosa

Barne- og ungdomslitteratur