Logo Forfatterforbundet
Abid Raja vant Bokhandlerprisen 2021
Det ble Abid Raja som vant Bokhandlerprisen 2021 med sin bok «Min skyld – En historie om frigjøring».

Abid Raja vant Bokhandlerprisen 2021

Abid Raja vant Bokhandlerprisen for 2021 med sin bok «Min skyld - En historie om frigjøring». Det er tredje gang en sakprosabok vinner og første gang i historien at prisen blir overrakt en tidligere kulturminister fra den nåværende kulturministeren.

 

– Du har gitt oss noe av det viktigste som er skrevet om oppvekst mellom to kulturer, sa kulturminister Anette Trettebergstuen i sin tale til vinneren, og fortsatte med å si at «vi trenger boklov for god og tilgjengelig litteratur i hele landet, vi ønsker å løfte lesing og vi ønsker at forfatterne skal få anstendig betalt.»

I sin takketale sa Raja blant annet at:

 – Da jeg var barn var det bibliotekarene som skapte leseglede hos meg. De og bokhandlerne har mye til felles, de åpner et univers for lesere, lesere som trenger veiledning. Men enda viktigere, de åpner opp nysgjerrigheten hos de som kommer innom. Derfor er det å bli nominert til denne prisen av bokhandlerne noe som berører meg følelsesmessig. For de er ikke bare kjennere av litteratur, men de er også oppdatert på hva som er viktigst her og nå i vår samtid. Derfor er jeg dypt takknemlig over å ha blitt løftet frem på denne måten av akkurat bokhandlerne. Tusen takk!

I sommer var det Abid Raja, som daværende kulturminister, som takket ja til å dele ut prisen. I dag var han den verdige vinneren. Vi gratulerer!

 

Abid Raja (1975) er advokat, Venstre-politiker og tidligere kultur- og likestillingsminister i Solberg-regjeringen. Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende. Hans liv har handlet mye om det motsatte: Om å skjule smertene og handikappet han ble født med, å skjule seg for volden og mobbingen – og å skjule kjærligheten til den han elsker. «Min skyld - En historie om frigjøring» er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

Kilde: Bokhandlerforeningen

 

Om Bokhandlerprisen

Det er ansatte i bokhandler over hele landet som har stemt fram boka som sin favoritt blant årets norske bøker. Ti bøker var nominert til prisen. Bokhandlerprisen ble i år delt ut for 51. gang. Selve prisen er en bronsestatuett, «Takk for boken», laget av billedhugger Nils Aas.

 

Les mer om prisen og vinnerboken her.

 

Du finner flere artikler under: