Logo Forfatterforbundet
Vinnere av Nordisk Råds litteraturpriser 2021: Niviaq Korneliussen og Elin Persson
Vinnere av Nordisk Råds litteraturpriser 2021: Niviaq Korneliussen (foto: Angu Motzfeldt) og Elin Persson (foto: Caroline Andersson Renaud)

Vinnere av Nordisk Råds litteraturpris løfter viktig tema

Nordisk råds priser for 2021 ble delt ut i København tirsdag kveld. Niviaq Korneliussen fra Grønland vant den prestisjetunge litteraturprisen for voksne, med romanen Blomsterdalen. Barne- og ungdomslitteraturprisen gikk til «De afghanska sönerna» av Elin Persson, Sverige.

Anerkjenner forfattere som skriver om unge som strever

På vegne av Forfatterforbundet gratulerer leder Eystein Hanssen begge vinnerne av litteraturprisene til Nordisk Råd:
– Det er veldig bra at Nordisk råds litteraturpris – både for voksen litteratur og for barn og unge – går til forfattere som skriver om unge mennesker som strever i livet. Selvmord og vanskelige livssituasjoner er tunge temaer både å skrive og lese om.

Korneliussens roman er blitt sammenlignet med TV-serien Rådebank, som behandlet temaet selvmord på en måte som traff både yngre og eldre seere. – Det er flott unge forfattere går løs på slike temaer. Og all honnør til juryen for Nordisk råds litteraturpris, som løfter fram forfattere som grønlandske Niviaq Korneliussen og svenske Elin Persson, sier Eystein Hanssen.

Du finner flere artikler under: