Er du den eneste i vennegjengen som skriver? Føler du deg for ensom og umotivert i skriveprosessen til å yte prosjektet ditt rettferdighet? Frykt ikke, her kommer redningen!

Vi har laget en liste over fem skrivefellesskap du kan bli en del av for å booste skrivemoralen din.

1: Trafo

Blir du gira av tanken på muligheten til å få tilbakemelding på det du skriver av både profesjonelle kunstnere og folk som skriver på hobbybasis? Hver måned hanker nettstedet Trafo inn en mentor i form av en profesjonelt utøvende kunstner som gir tilbakemeldinger på prosjektene som deles, side om side med sidens medlemmer. Trafo tilbyr også hvert medlem tre gratis arbeidstimer hos en av disse mentorene, hvor du kan få mer dyptgående tilbakemeldinger på prosjektet ditt. Forfattere som Fredrik Høyer, Maria Dorothea Schrattenholz og Tiril Broch Aakre står alle oppført på Trafos mentorliste. En annen stor styrke med Trafo er at man som skrivende kan hente inspirasjon, ikke bare fra andre som skriver, men også fra folk som bruker bilde, audio eller video som sitt format. Det arrangeres workshops og konkurranser med pengepremier til beste bidrag knyttet til alle formatene Trafos medlemmer uttrykker seg gjennom, og du kan også søke om et støttebeløp på opp til 10 000 kroner prosjektet ditt. Som søker i kategorien tekst kan du be om penger til å produsere et magasin/en fanzine, en bokutgivelse, trykking av manus eller til å arrangere en lanseringsfest.

(For å bli medlem hos Trafo må du være mellom 15 og 25 år)

2: NaNoWriMo

Sitter du og ruger på en romanidé, men sliter med å få ordene ut av hodet og ned på papiret? Eller sitter du kanskje og flikker endeløst på setningene dine i stedet for å øke sideantallet på manuset ditt? NaNoWriMo står for National Novel Writing Month, men har siden oppstarten i 1999 utvidet seg til å bli et verdensomspennende konsept. Målet man har som deltaker er å skrive 50 000 ord i løpet av en måned, og dermed sitte igjen med et romanutkast ved månedens ende. Siden oppstarten har 367 913 romanutkast sett dagens lys etter forfatternes deltakelse i NaNoWriMo, og blant dem finner vi bestselgere som Fangirl av Rainbow Rowell og Water for Elephants av Sara Gruen. Som medlem av Facebookgruppen NaNo Norge kan du diskutere prosjektet ditt med andre norske deltakere og utveksle skrivetips. Startskuddet for NaNoWriMo går 1. november, hva stopper deg fra å bli med i år?

3: Wattpad

Har du lyst til å publisere historien din kapittel for kapittel mens du fremdeles skriver på den? Appen Wattpad gir deg muligheten til nettopp dette, og får du engasjerte nok lesere, vil du også kunne få tilbakemeldinger underveis, både på fortellertekniske ting og utviklingen av plottet i historien din. I 2019 startet Wattpad et eget forlag, og de utgir 40-50 av de mest populære ferdigstilte fortellingene på appen i bokform hvert år. Ønsker du å skrive for film og TV heller enn print, og manuset ditt er godt nok, kan Wattpad Studios hjelpe deg inn i bransjen. Det engelske miljøet på appen er desidert størst, men det er også mulig å skrive på norsk.

4: Instagram

Skriver du som regel kort? Da kan en Instagramkonto være riktig publiseringsplattform for deg! Instagram har vist seg å være et særdeles godt sted å dele tekst på nettopp fordi mesteparten av det som deles der ikke er tekst. I en feed full av ansikter, landskap og kjæledyr, har en tekstpost en kraftig stoppeffekt. Lager du en konto dedikert til skrivingen din hvor du kun følger andre som gjør det samme, vil utforskersiden din oversvømmes av inspirasjon, og du vil kunne opprette kontakt med og utveksle tilbakemeldinger med andre skrivende. I tillegg til dette kan Instagram fungere som et slags digitalt showroom hvor du kan vise frem prosjektet ditt og engasjementet det generer til forlagene. Flere av dagens mestselgende poeter har bakgrunn fra Instagram, kanskje blir du den neste?

5: Forfatterforbundet

Skriver du på et prosjekt du håper vil kulminere i en bokutgivelse, men føler deg litt isolert og motløs i skriveprosessen? Forfatterforbundet tilbyr, i tillegg til medlemskap for utgitte forfattere, både aspirantmedlemskap og studentmedlemskap. Som aspirant- eller studentmedlem hos oss får du tilgang til alle fordelene de ordinære medlemmene har tilgang til, som blant annet kurs og faglige samlinger, innpass i en Facebookgruppe full av forfattere, Norges beste innboforsikring og rabattkoder på skriverelaterte verktøy.