Logo Forfatterforbundet

Praksisstudenten hilser

Fri ytring 
Synspunktene som presenteres her er skribentens egne og samsvarer nødvendigvis ikke med Forfatterforbundets holdning.

Av: Anette Kritiansen

Vær hilset alle flotte lesere! Jeg heter Anette Kristiansen, og har vært så heldig å få lov til å tilbringe praksisperioden min her hos Forfatterforbundet. Her er en kort tekst som forhåpentligvis gir dere et inntrykk av hvem jeg er.

Jeg er 21 år gammel, og er nå inne i den siste lille biten av mine tre år på tekstforfatterlinjen ved Westerdals. Jeg jobber for tiden med tekster jeg håper vil munne ut i en diktsamling en gang i fremtiden. Derfor konsumerer jeg mye poesi om dagen, men jeg er egentlig nokså altetende som leser. Allikevel har jeg noen krav til litteraturen jeg velger å vie oppmerksomheten min til. Det språklige aspektet er det absolutt viktigste for meg når jeg leser, jeg kunne satt meg ned og kost meg med en handleliste hvis den var skrevet på en interessant nok måte. Ellers er jeg opptatt av god pacing og gjennomarbeidede karakterer og universer. Jeg har ingen favorittforfattere, men mange favorittbøker. Hvis jeg skal trekke frem to akkurat nå, må det bli novellesamlingen Jeg har ennå ikke sett verden av Roskva Koritzinsky, og Ingenlund av Jessica Townsend.

Den aller første store leseopplevelsen min kom i første klasse på barneskolen, i form av en bok om verdensrommet som jeg og en av mine klassekamerater pleide å sitte og bla fascinert i. Sidene med bilder av romvesener var spesielt slitte da vi satte den tilbake på hylla for siste gang. Den lille hjernen min var sjokkert over at det fantes bilder av romvesener mellom permene til en såkalt faktabok. Da måtte de vel være ekte? Den kildekritiske sansen min har heldigvis utviklet seg en del siden da.

Jeg gleder meg masse til å lage innhold til denne nettsiden, og har blant annet planlagt å slå et slag for norsk fantasy, og undersøke fenomenet Instagram-poesi. Journalisten i meg har sovet lenge nok, nå er det på tide å helle en bøtte med vann over hodet på henne!

Hilsen Anette

 

Du finner flere artikler under: