Én ting er sikkert: forfattere tilbringer mye tid foran en dataskjerm. Forfatterforbundet har derfor inngått avtale med optikerkjeden Synsam om kjøp av databriller, der innfatning og glass er ferdig rabattert med mellom 30-40% i forhold til vanlige priser. Avtalen gjelder for alle medlemmer i Forfatterforbundet.

Synsam er Nordens ledende optikerkjede med rundt 100 butikker i hele Norge og 500 i Norden. Som medlem av Forfatterforbundet vil du derfor få god mulighet for å benytte deg av brilletilbudet.

Alle medlemmer vil få nærmere informasjon om tilbudet på e-post.

Hvorfor er det viktig å bruke data- eller skjermbriller? Les mer her!

Isabel Helander, optisk ansvarlig hos Synsam Sverige og ansvarlig for Synsams øyehelseprosjekt.
Foto: Synsam

Tips til bedre øyehelse foran skjermen

• Skaff briller med glass som filtrerer bort det skadelige blåfiolette lyset.
  • Blunk ofte.
  • Ta en pause i 20 sekunder hvert 20. minutt og fokuser blikket på noe som ligger langt borte.
  • Plasser skjermen slik at du ikke får gjenskinn fra vinduer eller takbelysning.
  • Ha skjermen på ca. 50–70 cm avstand.
  • Øk tekststørrelsen på skjermen.
  • Senk skjermen slik at du kan senke blikket og ha litt «lukkede» øyne. Dette gjør at du ikke utsetter øynene for like mye oksygen som ellers, og det holder øyet fuktig.

Kilde: Synsam