Logo Forfatterforbundet

Litterær salong om seksuell trakassering i bokbransjen

Bokbransjens markering mot seksuell trakassering,

22. januar 2020 kl. 19.00 – 21.00

 

Bokbransjen legger denne uken fram resultatene fra undersøkelsen om seksuell trakassering i bokbransjen som ble sendt ut før jul. I anledning publiseringen av tallene har forfatter Olaug Nilsen tatt initiativ til en litterær salong for å sette ytterligere lys på problematikken – og på viljen til sammen å ta tak i den.

I en panelsamtale om undersøkelsen vil lederne fra noen av bransjeorganisasjonene, blant annet Eystein Hanssen fra Forfatterforbundet, legge fram og kommenterer tallene. Panelet skal også diskutererer hvordan man best kan skape en trygg vei videre for alle i bransjen.Sandra Lillebø vil lede panelsamtalen.

 

Appeller og opplesinger ved:

Agnes Ravatn
Hanne Kristin Rohde
Marta Breen
Joanna Rzadowska
Tine-Jarmila Sir
Birger Emanuelsen
Pedro Carmona-Alvarez
Linn T. Sunne
Gry Strømme
Endre Lund Eriksen
Olaug Nilssen

Musikalsk innslag ved Lykke Kristine Moen og Kristian Berg Jåtten.

 

Arrangementet skjer på Litteraturhuset i Bergen, og kan følges som strømming viadenne lenken til Litteraturhuset i Bergens YouTube-kanal.

Arrangementet er støttet av Den Norske Forfatterforening, Norsk Faglitterær forfatter- og oversetterforening, Forfatterforbundet, Forleggerforeningen, Norsk Forfattersentrum, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Tekstallianse, Vigmostad & Bjørke, Aschehoug, Cappelen Damm, Gyldendal, Det Norske Samlaget, Oktober Forlag, Litteraturhuset i Bergen og Litteraturhuset i Oslo.

 

Illustrasjonsbilde: Litteraturhuset i Bergen

 

Du finner flere artikler under: