Om avtaleverket

Oversikt over normalavtaler der Forfatterforbundet er part:

Forfatterforbundet har formelt tilsluttet seg normalavtalene for voksen skjønnlitteratur, på lik linje med Den norske Forfatterforening (DnF).

Avtalene er likelydende og gjelder normalkontrakt for skjønnlitteratur, billigbok, e-bok, lydbok og anbefalt agentkontrakt, og er til bruk for alle våre medlemmer og samarbeidspartnere. Avtalene regulerer rettigheter og plikter, royalty og vederlag for bruk av alle typer skjønnlitterære tekster.

Forfatterforbundet har formelt tilsluttet seg normalavtalen for barne- og ungdomslitteratur, på lik linje med Norske barne- og ungdomsbokforfattere (NBU).

Avtale Forfatterforbundet og Forleggerforeningen.

Forfatterforbundet har en egen minsteavtale for serielitteratur med forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

Avtalen gjelder foreløpig kun utgivelser på Bladkompaniet

Forfatterforbundet har inngått normalavtale for serielitteratur med Forleggerforeningen.

Avtalen gjelder for serieromanforfattere som utgir på forlag som er medlem av Forleggerforeningen, per nå Cappelen Damm.

Forfatterforbundet var med og fremforhandlet og er avtalepart i avtale om strømming av lydbøker.