Logo Forfatterforbundet
Den norske Forfatterforeningens logo, samt tekst som informerer om foreningens jubileumsprogram

Vår hilsen til DnF som fyller 125 år

Lørdag 17. november var Forfatterforbundet invitert til Den norske Forfatterforenings jubileumsmiddag i anledning feiringen av deres 125-markering. I den anledning holdt Forfatterforbundets leder, Jan Ove Ekeberg, følgende tale:

 

Kjære DNF-ere, kjære venner av DNF!

Forfatterforbundet vil gratulere Den norske Forfatterforening med dagen. 125 år er en imponerende alder. Det foreningen har oppnådd gjennom disse årene er det også grunn til å gratulere med. Knapt noe land har så fordelaktige ordninger for skjønnlitterære forfattere som Norge. Og enda viktigere: Det frie ordet står sterkt. Også dette siste har DnF vært med å bidra til.

Det har på alle måter vært god bruk for DnF. Vi i Forfatterforbundet håper at det fortsetter slik: At foreningen vil møte de mange utfordringene som vi nå ser. Det er ganske åpenbart at betingelsene for vår profesjon er i ferd med å endre seg raskt. Vi nå nok innse at som så mange andre geniale teknologiske nyvinninger kan Gutenbergs store oppfinnelse også en dag komme til å gå over i historien.

Trøsten er at selv om teknologien og plattformene for å fortelle endrer seg, vil den godt fortalte og kloke historien leve videre – slik den har gjort siden de første menneskene samlet seg rundt leirbålet. Det er ordet som gjør oss til mennesker.

Vi i Forfatterforbundet mener det er viktig at de to foreningene står sammen om de sakene som gjelder forfatteres inntekts- og arbeidsvilkår, og at vi samarbeider til beste for alle skjønnlitterære forfattere i Norge. Vi både håper og tror at dere i Forfatterforeningen mener det samme – at vi står sterkere sammen.

Vi er som kjent Norges fattigste fagforening, så det får bli vår gave til dere på 125-årsdagen: En samarbeidsinvitt!

 

Du finner flere artikler under: