Logo Forfatterforbundet
Sammenstilling av portrettbilder av Finn Stenstad, Anne Merethe K. Prinos, Tom Egeland og Jan Ove Ekeberg.
(Fra v.) Finn Stenstad, Anne Merethe K. Prinos, Tom Egeland og Jan Ove Ekeberg.

Åpent forfattertreff med paneldebatt

Den 1. november kl. 19:00, i Vinterhagen på Sentralen i Oslo, er det på ny duket for forfattertreff i regi av Forfatterforbundet.

 

Kombinert treff og paneldebatt

At mange skjønnlitterære forfattere har savnet et miljø, et sted å møte likesinnede, så vi da vi arrangerte forfattertreff i mai. Folk stimlet sammen en rekke steder i landet for å diskutere, bli kjent med andre forfattere samt rett og slett kose seg litt. Dette er også formålet med høstens forfattertreff. Det er åpent for alle, også for folk som lurer på om Forfatterforbundet kan være noe for dem.

I tillegg til det sosiale setter vi denne gangen fokus på litteraturanmeldelsen, og inviterer derfor til en paneldebatt. Hvilke retningslinjer følger en kritiker for sin anmeldelse? Kan hvem som helst anmelde? Hvem kan anmelde hvem i et lite land? Og ikke minst - kan vi forfattere gjøre noe selv for å få oppmerksomhet og bli anmeldt?

 

Noen av Norges mest erfarne litteraturkritikere stiller

Anne Merethe K. Prinos, anmelder og generalsekretær i Kritikerlaget, Tom Egeland, forfatter og anmelder i VG, og Finn Stenstad, Norges trolig mest erfarne anmelder sitter i et panel i Oslo. Debatten ledes av Jan Ove Ekeberg og blir strømmet på Facebook, slik at alle kan følge den på sine lokale treff rundt om i landet, eller via egen pc, mac, nettbrett, telefon, etc. hjemme. Debatten blir også lagret og lagt ut her på vår hjemmeside, evt. på Facebooksiden vår, så den kan sees i etterkant.

 

Program

19:00–19:45: Paneldebatt
19:45–22:00: Sosialt treff, med mulighet for å kjøpe mat og drikke på egen regning i baren i Vinterhagen.

Sentralen ligger i Øvre Slottsgate 3 i Oslo, se kart her. Dørene åpner kl. 18.30

Vi tenker dette som denne rundens faglige påfyll, men viktigst er jo å møtes og snakkes. Derfor håper vi mange utover i landet kommer sammen, tar med nye venner av Forfatterforbundet og bruker denne kvelden på å diskutere det vi alle er opptatt av – god litteratur!

 

Du finner flere artikler under: