Logo Forfatterforbundet
Gruppebilde av den nye fagforeningen for forfattere sitt interimstyre
Interimstyret samlet etter valget. Bak fra venstre: Asle Skredderberget, Geir Tangen, Jan Ove Ekeberg, Dorthe Erichsen, Helle Stensbak, Trond Vernegg, Arne Svingen og Knut Lindh. Foran fra venstre: Lena Roer, Eystein Hanssen, Ørjan Nordhus Karlsson, Agnes Matre, Camilla Schøyen og Sidsel Dalen. Frid Ingulstad og Monika Nordland Yndestad var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Heine Birkeland)

Velkommen til Forfatterforbundet!

Kjære forfatter,

Ja, for det blir navnet på foreningen: Forfatterforbundet, som nå registreres formelt som en fagforening for forfattere.

Som dere husker, ble det valgt et interimstyre på Litteraturhuset i Oslo, lørdag 13. januar. Dette foreløpige styret har hatt møter i Fredrikstad den siste helgen og vedtatt vedtekter for foreningen.

Disse finner du i sin helhet på vår nettside: forfatterforbundet.no. Dere som alt er medlemmer, kan merke dere at vi sikter mot å opprette to typer medlemskap: Det ene vil kreve ett publisert skjønnlitterært verk med ISBN-nummer, det andre vil være et medlemskap for ennå upubliserte forfattere.

Vi har også diskutert en mentor-ordning, hvor upubliserte forfattere kobles til en publisert forfatter gjennom Forfatterforbundet. Det vil også bli et kurstilbud. Alt dette og annet får du høre mer om på landsmøtet.

Forfatterforbundet avholder sitt første landsmøte, i Oslo, lørdag 7. april, trolig på Litteraturhuset. Vi begynner kl. 10 og planlegger å være gjennom alle punkter innen kl. 14. Det blir sendt ut dagsorden senest 4 uker før landsmøtet.

Forfattersentrum starter sitt årsmøte kl. 16. For dere som også skal dit er det mulig å slå to fluer i ett smekk.

Vi er foreløpig en fattig forening og har ikke anledning til å betale reise. Vi håper at alle husker å betale 250,- kr. i foreløpig kontingent. Det er veldig greit å ha noen kroner til å arrangere det første landsmøtet.

Den aller beste nyheten du får i dette første nyhetsbrevet fra fagforeningen din, handler om medlemstallet: Sist søndag, 28. januar -14 dager etter at det ble mulig å melde seg inn - passerte Forfatterforbundet medlem nr. 200 (!) Vi håper du trommer jungeltelegrafen videre, så vi kan runde enda et rundt tall før landsmøtet, 7. april.

Takk for at du er med oss. Stå på videre!

 

På vegne av styret i Forfatterforbundet,

Jan Ove Ekeberg, leder og Helle Stensbak, nestleder.

Du finner flere artikler under: